Home

Achtergrond 188 x bekeken

Blank komt in rustiger vaarwater

Blank kalfsvlees noteert €0,03 hoger op €4,38 per kg. De prijsstijging van de laatste twee maanden vlakt langzaam af. De goede vraag uit Frankrijk, Duitsland en vooral Italië gaat voorzichtig teruglopen.

Het verschil met vorig jaar is met €1,28 nog altijd groot. Maar in 2008 gingen de prijzen vanaf januari hard naar beneden.

Het lijkt er vooralsnog niet op dat dat dit jaar ook gebeurt. Blank komt gewoon in rustiger vaarwater. De vraag daalt, maar dat heeft nog geen gevolgen voor de prijs. Die blijft gelijk.

De roséprijs is stabiel en noteert €2,98 per kg. Rosé blijft, na de extreme prijsstijging, een beetje hangen rond de €3. Vraag een aanbod zijn hier keurig in balans.


Melkpoeder voor vaste prijs

De Nederlandse kalver­melkindustrie is overigens bereid meer ma­ger melkpoeder te verwerken in kalvermelk. Maar dit gebeurt alleen als deze sector kan rekenen op vaste prijzen voor een langere periode.

De kalversector wil dan 450.000 ton poe­der afnemen. Dit hebben vertegenwoordigers van de kalver­melkindustrie laten weten aan de zuivelsector.

prognose:

blank en rosé stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.