Home

Achtergrond 165 x bekeken

Blank heeft wind in de zeilen

Blank kalfsvlees zit al een tijdje in de lift. En dat werd niet helemaal verwacht. Blank is in twee maanden tijd ruim een halve euro duurder geworden en noteert nu €4,35 per kg. Deze week komt er €0,12 bij de prijs op.

Voor blank kalfsvlees staan momenteel alle signalen op groen. De achterstanden in de mestperiode zijn weggewerkt en het aanbod is daardoor kleiner geworden. Boven is de vraag meer dan goed.

In Duitsland en Frankrijk is de vraag heel behoorlijk, Italië springt er echter uit. Daar is opvallend veel vraag naar Nederlands kalfsvlees.
De oorzaak is dat jong rundvlees in Italië, door de blauwtongperikelen, aan populariteit heeft ingeboet. Het accent is verschoven naar kalfsvlees en daarvan weet Nederland vooralsnog te profiteren. Dat kan nog even aanhouden.

De rosémarkt is weer een klein beetje tot bedaren gekomen. Na de prijsexplosie van de laatste twee weken noteert rosé onveranderd op €2,98 per kg.

Het aanbod is weer wat gegroeid en de ruime vraag is teruggebracht tot normale proporties. Vraag en aanbod zijn in balans op de rosémarkt. Dat blijft voorlopig zo.

prognose:

blank gelijk of duurder, rosé stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.