Home

Achtergrond 172 x bekeken

Bijna elke Zimbabwaan is werkloos

Bijna geen enkele Zimbabwaan heeft nog een baan.

De werkloosheid in Zimbabwe stond aan het eind van vorig jaar op liefst 94 procent. Dat zegt de VN-organisatie voor humanitaire hulp OCHA in een donderdag gepubliceerd rapport. In 2003 was nog 'slechts' 70 procent van de bevolking werkloos.

De economie van Zimbabwe ligt al tijden op zijn gat. Volgens staatsmedia was de inflatie in juli opgelopen tot meer dan 230 miljoen procent. Economen vrezen dat dit nog een voorzichtige schatting is.

Door de ineenstorting van Zimbabwe kunnen de circa dertien miljoen inwoners van Zimbabwe nauwelijks het hoofd boven water houden. Ongeveer zeven miljoen mensen zijn afhankelijk van voedselhulp om de komende maanden te overleven, aldus een woordvoerder van het Wereldvoedselprogramma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.