Home

Achtergrond 161 x bekeken

Balkenende: geen grote missie Afghanistan na 2010

Premier Jan Peter Balkenende vindt niet dat Nederland na 2010 een missie in Afghanistan met dezelfde omvang van de missie die nu plaatsheeft in de zuidelijke provincie Uruzgan moet doen.

"Dat is zeer bezwaarlijk. Daar moeten we mee uitkijken'', zei Balkenende vrijdag na afloop van de ministerraad. De premier vindt niet dat er een verschil zit tussen zijn visie en die van minister Eimert van Middelkoop (Defensie). Balkenende noemde het spoeddebat donderdag over diens uitspraken over de periode na 2010 een pittig debat.

De defensieminister bleef erbij dat er na 2010 geen grote missie elders in Afghanistan moet plaatsvinden. Balkenende sloot vorige week nog niets uit over een mogelijke rol van Nederland na het vertrek uit Uruzgan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.