Home

Achtergrond 288 x bekeken

Areaal peen krimpt in Duitsland naar 10.200 hectare

Het peenareaal in Duitsland stagneert. Dat blijkt uit vandaag gepresenteerde cijfers van het centraal bureau van de statistiek in Wiesbaden.

Bij de vierjaarlijkse inventarisatie van de groenteteeltverrichtingen signaleert het bureau over vorig jaar een peenareaal van ruim 10.200 hectare. In 2004 ging het nog om ongeveer 10.500 hectare. Dat komt neer op een daling met 2,7 procent.

Peen blijft niettemin het op één na grootste gewassen in de Duitse groenteteelt. Asperges staan bovenaan. Daarvan steeg het areaal vorig jaar ten opzichte van 2004 met 8,8 procent (1.700 hectare) naar ruim 21.600 hectare.

In het Duitse Warburg is vandaag de laatste dag van een tweedaags symposium over de penenteelt in Duitsland. Agromarktbureau AMP organiseert het evenement, waar teelttechnische en marktkanten van peen aan bod komen.

Vandaag stelden de deelnemers aan het symposium zich onder meerde vraag in hoeverre biologische teelt van peen onder de huidige economische omstandigheden nog aantrekkelijk is. Verder kwam bijvoorbeeld klimaatverandering aan bod.

Het ZMP (Zentrale Markt- und Preisberichtstelle) houdt het peensymposium een keer in de twee jaar. De editie 2009 is het derde peensymposium van het agromarkt- en prijsbureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.