Home

Achtergrond 184 x bekeken

Acties tegen snelwegplannen gaan door

Meer dan 15.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder een petitie tegen de plannen voor een snelweg door natuurgebied Amelisweerd bij Utrecht.

Met de petitie getiteld 'Tot hier en niet Verder!' hoopt de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) Tweede Kamerleden te bereiken en hen tot verwerping van de plannen over te halen.

Een groep van circa veertig mensen zal de petitie dinsdag aanbieden aan de commissie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag. Namens vijfhonderd kinderen uit Bunnik gaan vijf kinderen van de boomhutclub ook een pakket handtekeningen aanbieden. "Er hebben zich al flink wat Kamerleden uitgesproken tegen de snelwegplannen. We hopen dat ook andere leden het debat willen aangaan en de plannen de prullenbak ingaan'', aldus een woordvoerder van de NMU.

Vorig weekend vormden duizenden mensen een menselijk lint door de weilanden bij Bunnik en Landgoed Rhijnauwen als protest tegen de plannen voor de mogelijke verbindingsweg tussen de A12 en de A28. Zondag geeft actiegroep GroenFront! een boomklimworkshop om mensen voor te bereiden op eventuele bosbezettingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.