Home

Achtergrond 215 x bekeken

Aboutaleb geïnstalleerd als burgemeester

Ahmed Aboutaleb mag zich vandaag de nieuwe burgemeester van Rotterdam noemen.

Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, zal tijdens een buitengewone raadsvergadering de PvdA'er officieel installeren.

Naast toespraken van Franssen, locoburgemeester Jantine Kriens en vertegenwoordigers van gemeenteraadsfracties, zal Aboutaleb een installatiespeech houden. De raadsvergadering begint om half elf en duurt tot ongeveer twaalf uur.

Aboutaleb volgt Ivo Opstelten op. De VVD'er was tien jaar burgemeester in de Maasstad. Voordat Aboutaleb burgemeester werd van Rotterdam, was hij staatssecretaris van Sociale Zaken. Aboutaleb volgt Ivo Opstelten op. De VVD'er was tien jaar burgemeester in de Maasstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.