Home

Achtergrond 159 x bekeken

Aantal quotumtransacties via makelaars neemt af

Het aantal transacties op de quotummarkt neemt af.

Dat constateert de Nederlandse Ver­eniging van Makelaars (NVM) tij­dens de presentatie van de jaarcij­fers. NVM-makelaars hebben in 2008 471 quotumtransacties ge­daan, met een totaal aantal kilo’s van 16,4 miljoen. Dat is een afna­me van 36 procent in vergelijking met het aantal transacties in 2007 en 30 procent minder op basis van de hoeveelheid quotum die is ver­handeld.

”We merken niet alleen dat de handel in quotum af neemt, maar ook dat de handel steeds meer via andere kanalen loopt”, aldus Har­ry Boertjes van de NVM. Hij doelt op quotumhandelaren en voor­lichters van voerleveranciers.

Uit cijfers van het Productschap Zuivel blijkt dat er in 2008 in to­taal 233,3 miljoen kilo melkquo­tum is verhandeld. Daarmee is het aandeel van de NVM 7 pro­cent. In 2007 was dit aandeel 8 procent.De hoeveelheid quotum per transactie bij de NVM neemt in de loop der jaren wel toe. In 2008 werd bij iedere transactie 34.820 kilo melk verhandeld, dat is 10 procent meer dan in 2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.