Home

Achtergrond 212 x bekeken

Aanpak drankketen verdeelt coalitie

De regeringspartijen zijn verdeeld over de manier waarop minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken drankketen wil aanpakken.

De ChristenUnie en haar eigen PvdA vinden dat Ter Horst gemeenten meer achter de broek moet zitten om de ketens te bestrijden. Het CDA heeft echter lof voor Ter Horst.

Volgens Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester van de PvdA is het beleid van de minister te vrijblijvend voor gemeenten. Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie noemt Ter Horst zelfs ”laks”. Volgens hem moeten gemeenten worden gedwongen om drankketen van vriendengroepen aan strenge regels te binden.

Cisca Joldersma van het CDA herinnert de twee coalitiegenoten er echter aan dat gemeenten hun eigen beleid voor drankketen bepalen. Zij noemt de aanpak van Ter Horst, die gemeenten wil helpen door verschillende aanpakken aan hen voor te stellen, ”realistisch beleid”.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.