Home

Achtergrond 424 x bekeken 5 reacties

AH en Wakker Dier om tafel over kalfsvlees

Ook supermarktketen Albert Heijn gaat met dierrechtorganisatie Wakker Dier in gesprek over de verkoop van blank kalfsvlees.

Albert Heijn hoopt voor elkaar te krijgen dat Wakker Dier haar campagne tegen de verkoop niet hervat. Eerder was al bekend dat stichting Wakker Dier deze maand, waarschijnlijk vrijdag, met LTO, vleesorganisatie COV, supermarktbrancheorganisatie CBL en het productschap om tafel gaat over blank kalfsvlees. Ook het gesprek met Albert Heijn is binnenkort.

Volgens Sjoerd van der Wouw, Wakker Dier-woordvoerder, heeft dit dezelfde insteek als het gesprek dat de organisatie met de kalversector zal hebben. Wakker Dier stelt dat wetenschappelijk bewezen is dat blanke kalveren bloedarmoede hebben. "Wij hebben onze wetenschappelijke onderbouwing gegeven en hebben daarin ook gelijk gekregen van de Reclame Code Commissie. De sector geeft alleen haar mening, we zijn erg benieuwd naar hun onderbouwing."

Albert Heijn nam het initiatief voor het gesprek naar aanleiding van de campagne van Wakker Dier. "Ons vlees komt van kalveren met een waarde van 5,5, dat is ruim boven de norm. Wakker dier vindt dat kalveren een minimale Hb waarde van 7 moeten hebben", zegt een AH-woordvoerder. "We hopen te bereiken dat Wakker Dier niet op deze manier door gaat met campagne voeren en dat we wat dichter bij elkaar komen."

De supermarktketen liet vorige week weten gewoon door te gaan met de verkoop, in tegenstelling tot verschillende andere ketens. Van der Wouw: "Albert Heijn vertrouwt op de sector, ze nemen de letterlijke verklaring over. Ik vind dat niet echt slim van ze, in het verleden hebben we al vaker rechtszaken van de veesector gewonnen. We staan erg ver uit elkaar, naar onze mening liegen zij. Toch willen we graag in gesprek."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Sjoerd van der Wouw, was dat neit het vriendje van de moordernaar?
  En dan mogen we ze geen terroristen noemen????????
  Kredietkrisis moet nog wat harder inslaan, dan zulke groepering ook hun leden wel kwijt.

 • no-profile-image

  Boer

  Melkveehouder. Mischien moet je maar even ouderwets de telefoon pakken om Margje te pakken te krijgen.

 • no-profile-image

  eric

  sneu AH en volg de rest van je collega-winkelbedrijven maar , laat je verdorie weer inpakker door die criminelen> hun splintergroeperingen steken autos en huizen van topmannen van euronext in de hens omdat er zaken wordt gedan met beursgenoteerde bedrijven die conecties hebben met dierproeven..en we staan er bij en kijken er naar(overheid) AIVD doet niks... maar goed dit is nederland he!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @boer knap ver weg. Margje heeft me reeds benaderd om aanvullende informatie. We wachten rustig af wat haar bevindingen worden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Margje de Graaff. Wederom herhaal je dat Wakker dier gelijk heeft gekregen. Er liggen over deze kwestie nog enkele vragen van mij ter beantwoording.
  Het zou je als journalist van een agrarisch dagblad sieren deze (proberen) te beantwoorden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.