Home

Achtergrond 271 x bekeken

ADN wil harde franchise voor groentezaak

AGF Detailhandel Nederland (ADN) gaat in de loop van dit jaar een harde franchiseformule voor groentespeciaalzaken ontwikkelen. Dat meldt voorzitter Dick Meulblok.

Volgens Meulblok is een verplicht formule nodig om het rendement van groentespecialisten te verhogen. Voornamelijk nieuwe ondernemers zouden voor de harde franchise in aanmerking komen.

"De Rabobank concludeerde recent dat de toekomst van de generieke detailhandel alleen gewaarborgd blijft bij een harde franchise formule. Zij zijn anders niet financierbaar", weet Meulblok.

De organisatie start in de loop van dit jaar een onderzoek naar de uitwerking voor de formule. Het onderzoek moet duidelijkheid verschaffen over de doelgroep, assortiment, locatie en marketingsconcepten.

Meulblok wil samen werken met de groothandel, omdat die gebaat is bij het voortbestaan van de detailisten. "We moeten samen voorkomen dat de groentespecialist verdwijnt", zegt hij. Alleen vorig jaar al moesten honderd speciaalzaken hun deuren sluiten.
De franchisenemer zal waarschijnlijk een bescheiden contributie betalen, omdat de leden eigenaar zijn van ADN.

De harde franchiseformule zal plaats krijgen naast de softe variant, het AGF Servicepunt. Volgens Meulblok kan een ondernemer dan zelf bepalen voor welke formule hij kiest.

"Het moet in ieder geval allemaal professioneler," bepleit Meulblok. "Als we niks doen gaan we ten onder aan de monopolisering van de supermarkten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.