Home

Achtergrond 180 x bekeken

4 miljoen euro voor kankeronderzoek

Ton Berns en Fred Falkenburg ontvangen dit jaar ieder 2 miljoen euro voor hun onderzoek naar kanker.

Beide hoogleraren zijn onderscheiden door KWF Kankerbestrijding. KWF maakte dat dinsdag bekend. Berns (Nederlands Kankerinstituut) en Falkenburg (Leids Universitair Medisch Centrum) krijgen de prijzen in het kader van het Koningin Wilhelmina Onderzoeksprogramma (KWO). Berns gaat met het bedrag betere behandelmethoden voor longkanker en borstvlieskanker ontwikkelen. Falkenburg doet onderzoek naar de rol van afweercellen bij stamceltransplantatie.

Met het bedrag kunnen de wetenschappers zes jaar onderzoek doen. De KWO-prijzen tot de grootste op het terrein van wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Onderzoeksorganisatie NWO maakte vorige maand bekend de Spinozapremie te verhogen naar 2,5 miljoen euro. Dat is 1 miljoen meer dan voorheen. De 'Spinoza' is de grootste Nederlandse subsidie voor wetenschappers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.