Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

Willem-Alexander: Zonder water geen einde armoede

De millenniumdoelen van de Verenigde Naties kunnen niet bereikt worden zonder schoon water en hygiënische sanitaire voorzieningen in arme landen.

Dat zei prins Willem-Alexander vandaag bij de Verenigde Naties in New York. De prins is voorzitter van een adviesraad van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN. Hij was een van de eerste sprekers tijdens een speciale conferentie waarop werd gesproken over de voortgang bij het bereiken van de acht doelen die de VN zich in 2000 gesteld hebben om in 2015 de armoede in de wereld substantieel terug te brengen.

Naar schatting heeft de dood van ten minste een kwart van de kinderen in ontwikkelingslanden samen te maken met een tekort aan sanitaire voorzieningen, zei hij.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    geen gezeur,iedereen een badkamer en toilet,er zijn nog mogelijkheden voor GAMMA en KARWEI in de ontwikkelingslanden,wat heeft deze conferentie al weer gekost met al die hotels en vliegreizen en diners ?

Of registreer je om te kunnen reageren.