Home

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

Weer dier kinderboerderij geslacht

Voor de tweede keer in korte tijd is vanochtend een dier van kinderboerderij De Strohalm in de Amsterdamse wijk Geuzenveld dood aangetroffen.

Dit keer hebben onbekenden een varken geslacht. Een politiewoordvoerder bevestigde vandaag een verhaal hierover in Het Parool.

De beheerder vond het afgeslachte dier in een sloot vlakbij de kinderboerderij. De kop van het varken was afgehakt en de ingewanden waren eruit gesneden, aldus de politie.

Vorige week werd een op vergelijkbare wijze gedood schaap aangetroffen. De politie heeft nog geen idee wie de daders zijn of waarom ze op de dieren uit zijn. Het vlees is in elk geval niet geschikt voor consumptie, want de beesten kregen medicijnen tegen wormen.

Na het eerste incident had de kinderboerderij al een waakhond aangeschaft. De gemeente praat nu met de instelling over extra maatregelen. Een alarmsysteem en extra verlichting behoren tot de opties. Ook houdt de politie de komende tijd extra toezicht op de kinderboerderij.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    H.E. te Pas

    Ik word zo vreselijk boos wanneer ik dit soort berichten lees...het is Godsgeklaagd dat dit nog steeds zo maar met dieren gedaan wordt...ze zijn zo'n makkelijke prooi vaak...zeker de dieren in een kinderboerderij. Ik hoop van harte dat ze de daders te pakken krijgen en wel heel gauw, en dat ze ongelooflijk gestraft worden. Wat voor achterlijke idioot doet dit soort dingen. Dan moet je wel heel ziek zijn in je hoofd.

Of registreer je om te kunnen reageren.