Home

Achtergrond 164 x bekeken 2 reacties

Week 38: markt vrije kuikens stabiel

Borstkappen/filet blijven hun stempel drukken op de markt voor kuikenvlees en daarmee ook op die voor vleeskuikens. Met de afzet wil het nog steeds niet echt vlotten. Vooral kappen van zwaardere kuikens (> 2500 g) zijn niet te verkopen zonder forse prijsconcessies. Dat speelt extra, nu de kuikens groeien ‘als een speer’. Lichtere kappen zijn gemakkelijker aan de man te brengen voor stabiele prijzen die eigenlijk 10 tot 15 cent hoger zouden moeten zijn voor een fatsoenlijk rendement voor slachterij en vleeskuikenhouder. Het blijft vooralsnog een moeilijke markt, volgens een slachterijdirecteur.

Het beeld wisselt overigens per week en per slachterij. Een andere informant ziet wel lichtpuntjes en spreekt van een lichte verbetering van de filetmarkt ten opzichte van vorige week. Hij signaleert een afname van de druk door een optelsom van diverse kleine factoren; Ramadan, iets meer vraag vanuit de retail, etc.

Over de afzet van bouten en vleugels is vrijwel geen onvertogen woord te horen. Die blijft goed doorlopen. Zij het dat er soms een partijtje moet worden ingevroren, maar doorgaans niet voor lang. De prijzen voor de genoemde botproducten handhaven zich op goed niveau.

Het verwachte aanbod van kuikens en kilo’s is ruim voldoende. Onder het motto: maar eens even aanzien, bleven de prijzen voor niet-contractgebonden kuikens voor de komende week ongewijzigd. Datzelfde geldt voor de basiscontractnotering. Deze blijft voor week 39 gehandhaafd op € 0,765.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  red

  Tja zo zie je maar weer eerst maar eens aanzien (kunnen wij exstra pakken) maar volgens mij wordt het hard tijd om ons als mesters te verenigen en zo de broederijen en slagers te kunnen dicteren
  Wie neemt het voortouw??????
  Pluimvee slagers spreken met elkaar in het Italiaans. Zo komen de prijzen tot stand.

 • no-profile-image

  Lies

  Ik begrijp er helemaal niets meer van
  Het borstvlees is in de winkel alleen maar duurder geworden ,boven de 6 € de kg
  In actie soms 5 € .Wie krijgt (steelt) toch dat geld?
  Ja vleeskuiken houders jullie moeten er wat aan doen!!!!!!!! Waar zijn jullie organisaties????

Of registreer je om te kunnen reageren.