Home

Achtergrond 161 x bekeken

Vlaming verlangt terug naar Verhofstadt

De Vlaamse kiezer verlangt hard terug naar de vorige premier van België, de liberaal Guy Verhofstadt. Hij zou het beste de politieke crisis in België kunnen oplossen, meent 28 procent van de Vlamingen.

Dat blijkt uit een peiling van de Gazet van Antwerpen. Slechts 7 procent van de Vlamingen heeft vertrouwen in de huidige premier van België, Yves Leterme.

De christendemocraat Leterme, die bij de verkiezingen vorig jaar juni nog een enorm aantal van 800.000 voorkeursstemmen haalde, moet in de vertrouwenspoll ook oud-premier Dehaene, de rechtse politicus Jean-Marie Dedecker en de Vlaamse minister-president Kris Peeters voor laten gaan.

Vlamingen en Walen ruziën met elkaar en onderling nu al meer dan vijftien maanden over de toekomst van de federale staat België. De Vlamingen willen een veel losser verband, de Walen willen dat niet. Het arme Wallonië krijgt elk jaar ongeveer 6 miljard euro uit het rijkere Vlaanderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.