Home

Achtergrond 220 x bekeken 1 reactie

Vernietiging van 18 miljoen eieren leidt tot ruzie België

Het federaal voedselagentschap (FAVV) in België heeft het aan de stok met de directie van eierbedrijf Frais Mastock in Moeskroen in West-België.

Het agentschap gelastte de vernietiging van 1.200 ton of wel 18 miljoen eieren. Volgens de directie van het bedrijf gaat het om volkomen gezonde eieren en is het bevel van het FAVV totaal onnodig.

Vorige week brak er brand uit op de loskade van Frais Mastock. Omdat daarbij giftige ammoniakdampen vrijkwamen, controleerden inspecteurs van het voedselagentschap ter plaatse of het opgeslagen voedsel nog voor consumptie geschikt was.

Het FAVV gaf na deze controle opdracht om de eieren, die waren opgeslagen in twee koelkamers, te vernietigen. Volgens het bedrijf waren de kamers hermetisch afgesloten en konden de eieren onmogelijk besmet zijn.

Jan Schils

Eén reactie

  • no-profile-image

    Antoine van de Kruijs

    Het is toch niet te geloven wat die eierbedrijven toch overkomt, om van veel te duur aangekochte eieren af te komen. Zo zijn er miljoenen eieren van een eierbedrijf in Ospel "verzopen". Bij een inbraak in een door hun gehuurde opslagloods in Roermond, werd door een heftruck een brandkraan lek gereden! De miljoenen eieren die zij in de kelderruimte bewaarden, gingen drijven, voor ze er achter kwamen! En in een eigen opslagloods liepen miljoenen eieren waterschade op, door de vele regen en de slechte golfplaten. Tsja, dat is natuurlijk allemaal verzekeringswerk! P.S.: als eieren in kartonnen trays te lang bewaard worden, op pallets met te warm weer, gaan deze ook scheef zakken!

Of registreer je om te kunnen reageren.