Home

Achtergrond 178 x bekeken 7 reacties

Verburg wil fiscaal voordeel voor megastal bemoeilijken

Minister Gerda Verburg (LNV) gaat bezien of voor megastallen extra hoge eisen kunnen worden opgenomen in de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Dat zei ze bij een Kamerdebat over dierenwelzijn. Als stallen voldoende scoren op de Maatlat, komen ze in aanmerking voor belastingaftrekregelingen als de MIA en de Vamil. Verburg wil de Maatlat ook toepassen voor de vleeskalverhouderij. Nu geldt hij voor de varkens-, pluimvee- en melkveehouderij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  linda

  De juiste partij voor de boeren is de partij voor de dieren. Het stimuleren van diervriendlijke, grondgebonden en duurzame veehouderij. geen subsidies voor megastallen met luchtwassers, maar voor agrariers die hun dieren in de wei laen lopen! goed voor mens dier en wereld!

 • no-profile-image

  smerige politiek

  De boodschap is duidelijk: CDA is allang geen partij meer voor de boeren.
  Bij de vraag welke partij dat wel is, moet ik helaas het antwoord schuldig blijven.....

 • no-profile-image

  boerin

  Juist de grote bedrijven kunnen de extra investering trekken om de Vamil/MIA te scoren.
  Ik kan mij niet in de voorwaarden vinden wat betreft ventilatie en de box-afmetingen zijn voor mega-koeien bestemd. Niet iets voor de gemiddelde koe en gemiddelde boer.

 • no-profile-image

  boer

  Pvdd wil maar 1 ding en dat het elimineren van de gehele boerbevolking. Dit is dus echt geen partij om op te stemmen. pvdd heeft ook geen enkele andere partijprogramma dus hier hebben we als Nederlandse bevolking helemaal niets aan, er zijn immers wel belangrijkere zaken zoals de verhufftering van de samenleving en armoede. Dus een stem op deze partij is een verloren stem.

 • no-profile-image

  Piet

  Als een groot bedrijf aan andere eisen moet voldoen als een klein bedrijf is dit toch concurrentievervalsing. Duurzaam is duurzaam, en hoe groter de schaal, hoe duurzamer de wereld wordt.

 • no-profile-image

  Jophan

  Jongens, jongens, laat je toch niks wijs maken. Als je de maatlat er langs houd dan is een schuur van 2500 varkens die jou buurman gaat bouwen, net zo diervriendelijk als een megastal van 35000 varkens. Beiden moeten voldoen aan de eisen vanv 2013. Dan ben je in 2013 toch al ietsje beter bezig als een stal van nu.

 • no-profile-image

  Piet

  Brussel zal hier een stokje voor steken ><>> concurrentie vervalsing!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.