Home

Achtergrond 233 x bekeken

Verburg: Klant breedte tomatenassortiment tonen

De tuinbouw doet er goed aan een breed assortiment aan consumenten te tonen. Het themapark Tomatoworld in Honselersdijk is een belangrijke bijdrage daaraan.

Dat zei minister Gerda Verburg vrijdagmiddag bij de opening van Tomatoworld in Honselersdijk. “Er gaat inderdaad een wereld voor je open als je hier binnen komt en al die vijftig verschillende tomatensoorten hebt zien hangen. Ze zijn er in het rood, bruin, groen, geel, ze zijn er in allerlei formaten, van de grootte van een druif tot en met het formaat van een paprika, en ze ook nog eens allemaal verschillend van smaak.”

Aan bekendheid kan de sector nog veel verbeteren: “De tomaat die u hier laat zien is de meest verkochte groente in Nederland, maar het is nog lang niet bij iedereen bekend dat er zoveel soorten zijn en dat je er zoveel verschillende dingen mee kunt doen.”

De aanwezige tuinders spraken de minister bij de officiële opening niet aan op de gevolgen van de gasprijs voor de sector. Volgens de woordvoerder is die boodschap al duidelijk bij de minister aangekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.