Home

Achtergrond 184 x bekeken

Van Bijsterveldt wil meer academici voor de klas

Een nieuwe leerroute voor academici moet ervoor zorgen dat er meer leraren komen met de bevoegdheid om in het vmbo en de eerste jaren van havo en vwo les te geven.

Het is een van de maatregelen uit een pakket van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) om de kwaliteit van de opleidingen van leraren te versterken en de instroom in de opleidingen te vergroten. Ze trekt daar deze kabinetsperiode ruim 100 miljoen euro voor uit. Ze presenteerde haar plannenmaandag in Utrecht.

Van Bijsterveldt wil ook toe naar projecten waarbij uitblinkende studenten aan het begin van hun carrière een aantal jaren lesgeven waarna ze een baan krijgen bij een groot bedrijf. Op dit moment wordt hierover overleg gevoerd met een aantal grote bedrijven en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.