Home

Achtergrond 194 x bekeken 3 reacties

Van Baalen durft de boer op met VVD-verkiezingsprogramma

”Met dit verkiezingsprogramma durf ik zeker de boer op”. Dat zegt Hans van Baalen, kandidaat-lijsttrekker van de VVD bij de verkiezingen van het Europees Parlement.

"Nederlandse boeren zullen van dit verkiezingsprogramma geen nadeel ondervinden”, zegt Van Baalen, nu lid van de Tweede Kamer en onder meer woordvoerder buitenland. ”Zij gaan er niet op achteruit, ik stel zelfs als voorwaarde dat Nederlandse boeren hiervan niet het gelag betalen”. Hij reageert daarmee op het concept-verkiezingsprogramma dat dinsdagavond is gepresenteerd. Dat stelt een rigoureuze afslanking van het Europees landbouwbeleid voor.

Van Baalen gaat er van uit dat de boeren die nu inkomenstoeslagen ontvangen straks worden beloond voor een duurzaam landschap. Lidstaten moeten de hoogte daarvan voortaan bepalen, niet Brussel. ”Veel agrarische ondernemers krijgen nu al geen steun van Brussel en boeren die met grond krijgen straks een landschapsbeloning.”

Of Van Baalen lijsttrekker wordt bepaalt de VVD op 13 oktober. Hij heeft concurrentie van Toine Manders, nu lid van het Europees Parlement.

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn volgend jaar juni.

Lees ook
VVD: landbouwbeleid terug naar de Europese lidstaten

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  roeltje

  moet de vvd eerst de door toenmalig vvd-minister v aartsen afgepakte varkensrechten niet teruggeven voordat zij weer de boer op durven te gaan of zijn ze dit onrecht weer vergeten

 • no-profile-image

  gert

  belonen voor het landschap,hoe wil hij dat concreet invullen en hoeveel controleurs wil hij daar op laten lopen,vaag gedoe,was nooit een VVD item,produktie daar moest het van komen.

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  Hij komt misschien wel het erf op, maar of hij er ook weer heelhuids vanaf komt is maar de vraag?

Of registreer je om te kunnen reageren.