Home

Achtergrond 160 x bekeken

Valse herinneringen kunnen helpen tegen overgewicht

Het is mogelijk mensen een valse herinnering aan te praten die op lange termijn effecten heeft op hun gedrag.

Wie bijvoorbeeld is aangepraat dat hij als kind ziek is geworden van eiersalade, slaat tot vier maanden later nog een broodje met dat voedsel af.

Valse herinneringen helpen op die manier mogelijk in de strijd tegen obesitas (overgewicht). Onderzoekers van de Universiteit Maastricht en collega's hebben daarover geschreven in een artikel in het Amerikaanse tijdschrift Psychological Science. Elke Geraedts, onderzoekster in Maastricht en eerste auteur van het artikel, en haar collega's ontdekten dat mensen met behulp van eenvoudige suggesties het idee kon worden aangepraat dat ze eens als kind na het eten van eiersalade ziek zijn geworden. Direct daarna en vier maanden later bleken ze liever geen eiersalade te eten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.