Home

Achtergrond 180 x bekeken

UT onderzoekt kwetsbaar koraalrif in Australië

De Universiteit Twente (UT) gaat het kwetsbare koraalrif bij het Groot Barrièrerif in Australië onderzoeken op milieuschade.

Het grootste rif ter wereld met 2000 kilometer lengte wordt bedreigd door meststoffen die vanaf het vasteland in de oceaan terechtkomen. De UT meldde woensdag dat Supriyo Chatterjea van de UT vrijdag op het onderzoek promoveert.

Tijdens het onderzoek worden honderden kleine boeien bij het Australische koraalrif uitgerust met sensoren, die samen een enorm draadloos netwerk vormen. De UT-promovendus onderzoekt hoe het beste de data uit de sensoren kunnen worden verzameld.

Wetenschappers willen weten hoe het rif tegen afsterven kan worden beschermd. Het bijhouden van temperatuur en lichtintensiteit is daarbij van belang. Bij het verzamelen van de informatie moeten het rif en het milieu zo min mogelijk worden belast, aldus de UT.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.