Home

Achtergrond 177 x bekeken

Twee Nederlandse militairen gewond in Uruzgan

Twee Nederlandse militairen zijn vandaaag gewond geraakt bij vuurgevechten in de buurt van de provinciale hoofdstad Tarin Kowt.

Dat heeft het Nederlandse ministerie van Defensie bekendgemaakt. Een van de militairen is met een kogelwond in zijn been opgenomen in het militair ziekenhuis op het Nederlandse Kamp Holland. Nadat hij was afgevoerd liep de tweede militair op nagenoeg dezelfde plaats een lichte verwonding op door een schampschot. Beide militairen hebben inmiddels zelf hun thuisfront geïnformeerd.

Na een relatief rustige periode is het aantal vuurgevechten in de Afghaanse provincie weer toegenomen. Woensdag raakten negen Australische commando's gewond bij een overval van Taliban. Een van hen vecht nog voor zijn leven.

De Nederlanders hadden de afgelopen week drie keer te maken met vuurgeweld. Daarbij raakten geen Nederlandse militairen gewond, maar slachtoffers aan de kant van de tegenstanders worden door het ministerie van Defensie niet uitgesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.