Home

Achtergrond 176 x bekeken

Tuinders willen afvalwater hergebruiken

Tuinders in Bleiswijk gaan op grote schaal hun eigen afvalwater hergebruiken.

Vandaag maakte de provincie Zuid-Holland bekend dat zij verregaande plannen heeft om samen met de tuinders ruim 1 miljoen euro in het project te investeren.

De provincie spreekt van een wereldprimeur. "Nergens anders in deze sector wordt het afvalwater op zo'n grote schaal gezuiverd'', zei een ambtenaar. Niet alleen de tienduizenden kubieke meters afvalwater die de tuinbouwbedrijven jaarlijks produceren worden op een centrale plek ingezameld en gezuiverd, ook de huishoudens in het gebied worden op het systeem aangesloten.

Het glastuinbouwgebied in de Overbuurtse Polder in Bleiswijk meet 85 hectare. De ondernemers in het gebied willen hun afvalwater niet alleen hergebruiken, zij zijn ook van plan hun afvalwaterstroom flink te reduceren. De installaties voor het afvalwaterproject moeten eind 2010 klaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.