Home

Achtergrond 266 x bekeken

Tomatenprijzen in mineur

Tomatentelers kunnen over de afgelopen week zeker niet tevre­den zijn.

Waar het in deze periode aannemelijker is dat een oplo­pende markt ontstaat, kwam er toch flink de klad in de prijzen. De oorzaak moet aan zowel de vraag- als aanbodskant gezocht worden. Zowel in Nederland als in andere tomatenlanden als Po­len en Frankrijk is de productie behoorlijk. Het donkere weer van de afge­lopen weken heeft de klad ge­bracht in de verkoop van de vruchten.

Prijzen liggen voor los tussen de 40 en 45 cent, al zijn er partijen verhandeld voor ruim onder de 40 cent. Trostomaten houden makkelijker de onder­grens van 40 cent vast, ruim on­der de contractprijzen. Een han­delaar verwacht gemiddeld deze week prijzen van 50 cent voor trostomaten. De markt in deze fase kan omslaan door een actie of extra Russische vraag.

De tomatenprijs wijkt ook be­hoorlijk af van de prijs voor kom­kommer en paprika. Hier is de opbrengstprijs over het algemeen wel behoorlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.