Home

Achtergrond 198 x bekeken

Russen willen minder vlees pluimvee importeren

Rusland wil in 2009 200.000 ton minder pluimveevlees invoeren.

Dat 16 procent van de huidige invoer. De Russische landbouwminister Alexei Gordejev geeft hiermee voor het eerst een concrete invulling aan geluiden dat Rusland de importquota voor vlees zou verkleinen.

De quotumverkleining zou bedoeld zijn om overschotten op de Russische pluimveevleesmarkt te verminderen. De Verenigde Staten zien de stap echter als een politieke stellingname, aangezien driekwart van het huidige quotum door de VS gevuld wordt.

Buiten het quotum blijft het invoeren van vlees mogelijk, maar daar staat wel een invoertarief van 50 procent voor. Rusland heeft eerder de import van pluimveevlees van negentien Amerikaanse bedrijven verboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.