Home

Achtergrond 149 x bekeken

Ruim 3 miljoen noodhulp voor Haïti

Nederland stelt 3,3 miljoen euro ter beschikking voor noodhulp aan de slachtoffers van de orkanen Gustav, Hanna en Ike in Haïti. Dat heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) laten weten.

Het geld gaat naar het voedselprogramma WFP van de Verenigde Naties en het Internationale Rode Kruis die de bevolking voorzien van voedsel, medicijnen en onderdak. Volgens een schatting van de VN hebben 800.000 mensen, ongeveer 10 procent van de bevolking humanitaire hulp nodig.
Het grootste probleem bij de hulpverlening is dat veel van de getroffen gebieden onder water staan en moeilijk bereikbaar zijn, omdat wegen en bruggen door de orkanen zijn vernield. Haïti is het armste land op het westelijk halfrond. Meer dan de helft van de bevolking leeft in extreme armoede van minder dan één dollar per dag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.