Home

Achtergrond 200 x bekeken 2 reacties

Riskante strategie in China

Het lijkt erop dat in de speurtocht naar melamine in zuivel veel nuances verloren gaan.

Elk product waarin ook maar een spoor van melamine wordt aangetroffen, wordt in China en omstreken onverbiddelijk aan de schandpaal genageld.

Onbegrijpelijk is het niet, want volgens de Chinese autoriteiten zijn 54.000 kinderen ziek door vergiftigde melk. Van hen liggen er 14.000 in het ziekenhuis. Dan gaat de nuance snel verloren. In producten van Nestlé is een minieme hoeveelheid melamine gevonden. Toch is Nestlé ook als producent van vervuild product aan de schandaal genageld.

In melk van Friesland Foods zou in Singapore melamine zijn gevonden, hoewel Friesland Foods zelf twijfelt. Friesland Foods trof eenzelfde lot als Nestlé. Vorige week meldde de coöperatie nog dat het geen zuivelgrondstoffen uit China betrok en dat het geen babymelk produceerde uit Chinees product. Het laatste bleek waar, het eerste deels.

Friesland Foods betrekt via een Chinese partner, waarvan al was geconstateerd dat het geen bedrijf is dat aan de maatstaven van Friesland Foods voldoet, toch melk voor afzet in Hongkong, Singapore en Macau. Dat bedrijf mag onder de merknaam Friesland Foods verkopen in China zelf. Een riskante strategie, blijkt nu. Gelukkig niet voor kinderen, maar wel voor Friesland Foods. Friesland Foods had consequenter moeten zijn. Nu zit het met een besmette merknaam.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  paul

  Nu de merknaam minder waard is, moet dat ook meegenomen worden bij de fusiebesprekingen, en wellicht financieel gecompenseerd worden.

 • no-profile-image

  Boerin

  Kregen laatst Quarant keuring, mijn man lag op bed na een meniscus operatie, Ik had in alle drukte vergeten om 1x ampicilline van eén koe te vermelden in het diergeneesmiddelenlogboek, kregen we een brief op hoge poten van FF of we ons wel bewust waren, dat we van een 100% score na een 96%score gingen, en of we daar aan gingen werken.........
  Misschien moet FF ook eens gaan werken aan deze 100% blamage.....

Of registreer je om te kunnen reageren.