Home

Achtergrond 256 x bekeken

Provimi versterkt met overname positie Latijns-Amerika

Diervoederproducent Provimi neemt het Colombiaanse Biovet over.

Volgens de Frans-Nederlandse onderneming is Biovet marktleider in een groeiende en sterk winstgevende marktomgeving.

Biovet geldt als de leidende, onafhankelijke, producent van premixen. Het bedrijf heeft met name in de pluimveesector een sterke positie. Bij Biovet werken momenteel 80 mensen. Jaarlijks produceert het bedrijf 5 miljoen ton aan diervoeding.

Volgens Provimi is de hoofdlocatie van Biovet, hoofdstad Bogotá, ideaal gelegen voor de import en export vanuit en naar andere Zuid-Amerikaanse landen. In 2007 realiseerde Provimi in de regio een omzet van 125 miljoen euro. De vleesconsumptie neemt snel toe door de relatief snelle economische groei.

Wereldwijd is DSM marktleider wat betreft premixen, gevolgd door het eveneens Nederlandse Nutreco.

Of registreer je om te kunnen reageren.