Home

Achtergrond 170 x bekeken

Plattelandsgemeenten worden overlegpartner

Plattelandsgemeenten kunnen rechtstreeks in overleg komen met de regering.

Dat heeft premier Balkenende vanochtend laten weten. SGP-fractievoorzitter Van der Vlies had op de eerste dag van de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer de P10 de status te geven van overlegpartner, vergelijkbaar met de grote steden (G4) en middelgrote steden (G15). De P10 is het samenwerkingsverband van de tien grootste plattelandsgemeenten.

Balkenende heeft daar vanochtend schriftelijk positief op gereageerd. "Het kabinet heeft oog voor de leefbaarheid van kleine kernen", voegde hij daar aan toe. Volgend jaar bepaalt het kabinet of het meer betrokkenheid moet hebben bij de sociaal-economische vraagstukken op het platteland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.