Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Overstromingen India duren nog tot oktober

Miljoenen mensen in India en Nepal moeten er rekening mee houden dat de overstromingen nog tot in oktober voortduren.

"Een aantal regio's zal onder water blijven staan, totdat de moesson in de loop van de volgende maand geleidelijk aan afneemt'', aldus een woordvoerder van de centrale meldkamer voor overstromingsbestrijding vandaag.

De deelstaat Bihar in India en het zuiden van Nepal kampen sinds half augustus met grootschalige overstromingen. Een dambreuk in Nepal leidde tot een overstroming van de rivier de Kosi, waardoor alleen in Bihar al 2,5 miljoen mensen van huis en haard werden verdreven. Tot nog toe zijn zeker 66 mensen overleden. Ook worden ongeveer tweeduizend personen vermist.

Nepal heeft ondertussen de noodtoestand uitgeroepen. Daarmee moet het eenvoudiger worden om hulp te verschaffen aan 50.000 vluchtelingen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    dit heet natte moesson

Of registreer je om te kunnen reageren.