Home

Achtergrond 185 x bekeken

Opzetten onderneming wereldwijd steeds eenvoudiger

Het wordt overal ter wereld steeds gemakkelijker om een onderneming op te zetten en zaken te doen.

Dat blijkt uit het rapport ’Doing Business 2009’ dat de Wereldbank en zijn private tak IFC woensdag presenteerden.

De onderzoekers telden vorig jaar wereldwijd een recordaantal hervormingen die het ondernemingsklimaat verbeterden. Vooral in Oost-Europa en Midden-Azië werden grote stappen gezet. Azerbeidzjan boekte de grootste vooruitgang, gevolgd door Albanië, Kirgizië, Wit-Rusland en Senegal. Nederland staat op de internationale ranglijst van de meest ondernemersvriendelijke omgeving op de 26e plaats, dat is één plaats hoger dan vorig jaar. Zakendoen is het makkelijkst in Singapore. De koploper wordt gevolgd door Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Hongkong en Denemarken. Het hoogst genoteerde niet-geïndustrialiseerde land is Thailand, op de dertiende plaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.