Home

Achtergrond 334 x bekeken

Oostland investeert in kennis

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt heeft vanmorgen letterlijk het licht op groen gezet voor SOB Oostland.

SOB staat voor Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven. In de regio's Haaglanden en Rijnland zijn er al meerdere SOB's van start gegaan, maar in de samenwerking in Oostland is een belangrijke rol weggelegd voor de tuinbouw. Niet voor niets werd het tomatenbedrijf van Gebr. Duijvestijn in Pijnacker gekozen als locatie voor de ondertekening van het convenant. Ook techniek en logistiek zijn speerpunten in het project dat een subsidie heeft gekregen voor de komende tweeenhalf jaar.

Volgens de staatssecretaris is de glastuinbouw een innovatieve sector, die wil investeren in kennis. Nauwe afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven is in haar ogen essentieel. "Ik constateer een mismatch tussen het aanbod van onderwijs en de vraag van het bedrijfsleven. De tuinbouw heeft bovendien te kampen met een negatief imago bij de jeugd. Ten onrechte, dus daar moeten we met elkaar wat aan doen. Dat kan het beste op regionaal niveau." Gebr. Duijvestijn wordt gezien als een voorbeeldbedrijf, dat met succes gebruikmaakt van stagiaires uit het HBO.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.