Home

Achtergrond 172 x bekeken

Onderzoek naar uitlekken politieanalyse Milli Görüs

De politie laat onderzoeken hoe een geheime analyse over de Turkse moskeekoepel Milli Görüs heeft kunnen uitlekken naar PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman en dagblad De Telegraaf.

Dat hebben het Openbaar Ministerie, de politie en de burgemeester van Amsterdam besloten.

De Telegraaf meldde begin deze maand dat Milli Görüs banden zou hebben met extremisten en financiers van terrorisme. De krant schreef zich te baseren op een geheime analyse van een Regionale Inlichtingendienst, die ook in handen was van Kamerlid Brinkman.

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken sprak vandaag in een brief tegen dat een Regionale Inlichtingendienst onderzoek heeft gedaan naar de moskeekoepel. Waarschijnlijk gaat het om een analyse die vorig jaar is gemaakt door de politie Amsterdam-Amstelland. Daaruit zouden geen conrete aanwijzingen tegen Milli Görüs blijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.