Home

Achtergrond 175 x bekeken

Ondernemersvertrouwen Duitsland zwakt verder af

Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in september verder afgenomen.

De Ifo-vertrouwensindex daalde naar een stand van 92,9 punten tegen 94,8 punten in augustus. Dat maakte het Ifo-onderzoeksinstituut woensdag bekend.

Het cijfer valt slechter uit dan verwacht. Analisten gepolst door persbureau Reuters dachten dat de vertrouwensindex zou dalen tot 94,1 punten. Het vertrouwen van Duitse ondernemers laat al maanden een daling zien. Het Ifo-onderzoek werd uitgevoerd onder zevenduizend ondernemers.

De Duitse economie, de grootste van Europa, stevent naar verwachting af op een recessie, onder druk van de kredietcrisis en de zwakkere wereldeconomie. Duitse ondernemers zijn bang dat daardoor de export onder druk komt te staan. Duitsland is ’s werelds grootste exporteur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.