Home

Achtergrond 132 x bekeken

Noord-Holland tevreden over plannen Randstad

De provincie Noord-Holland is tevreden over de toekomstplannen van het kabinet voor de Randstad.

"Het is verstandig om in de Randstad te blijven bouwen'', zegt de Noord-Hollandse gedeputeerde voor ruimtelijke ordening, Ton Hooijmaijers (VVD).

Hooijmaijers zegt vooral blij te zijn dat het kabinet eensgezind met een plan naar buiten komt. "Tot nu was het Rijk toch vooral een veelkoppig monster, waarbij het ene ministerie dit zei en het andere weer dat. Het is goed dat het Rijk het heft in handen neemt bij projecten van nationale betekenis en dat is de Randstad toch.Dus Rijk, welkom terug in ruimtelijkeordeningsland.''

De Noord-Hollandse gedeputeerde zegt geen problemen te hebben met de bouw van 500.000 extra woningen. "We leven in een tijd dat mensen steeds langer leven en ze steeds meer vierkante meters ruimte nodig hebben. Het is ook beter om in de Randstad te bouwen, omdat je daar al alle voorzieningen hebt.''

Hooijmaijers vindt dat de globale kabinetsplannen er goed uitzien. "Maar het gaat natuurlijk om de uitwerking en hoeveel geld ervoor beschikbaar komt. Dan wordt het pas echt spannend.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.