Home

Achtergrond 142 x bekeken

Nieuw proces tegen zeven Britse terreurverdachten

Zeven Britse moslims die beschuldigd werden van een poging met vloeibare explosieven een terreuraanslag te plegen op vliegtuigen, krijgen een nieuw proces.

Dat hebben Britse aanklagers vandaag laten weten. De jury slaagde er eerder deze week niet in tot een oordeel te komen.

Het proces van drie en een halve maand tegen in totaal acht verdachten liep maandag ten einde. Toen werden drie mannen veroordeeld voor medeplichtigheid aan moord. Eén persoon werd vrijgesproken. De jury kon toen niet tot een oordeel komen over de vermeende poging vliegtuigen op te blazen.

Bij het nieuwe proces tegen de zeven moslims blijft de veroordeling van drie van hen voor medeplichtigheid aan moord staan. Het nieuwe proces zal alleen gaan over de vermeende poging in 2006 vliegtuigen tussen Europa en Noord-Amerika te laten ontploffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.