Home

Achtergrond 330 x bekeken

Neelie Kroes opnieuw genomineerd voor EU-prijs

Europees Commissaris Neelie Kroes is voor het derde jaar op rij genomineerd voor de verkiezing van Europeaan van het Jaar door het Brusselse weekblad European Voice.

Reden is haar voortdurende robuuste aanpak van kartels en haar inzet voor meer concurrentie op de energiemarkt”, aldus een panel onder leiding van de Belgische oud-premier Wilfried Martens in het blad donderdag.

Kroes (67), die tot dusver niet won, is sinds 2004 commissaris voor Concurrentie in de Europese Unie. Ze beoordeelt internationale bedrijfsovernames en bestrijdt illegale prijsafspraken tussen bedrijven.
Internetstemmers mogen kiezen uit 24 genomineerden, onder wie ook ECB-president Jean-Claude Trichet voor de aanpak van de kredietcrisis en de Franse president Nicolas Sarkozy voor zijn bemiddeling tussen Rusland en Georgië. De uitslag wordt 2 december in Brussel bekendgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.