Home

Achtergrond 130 x bekeken

Nederlanders letten meer op portemonnee

Steeds meer Nederlanders gaan extra letten op hun uitgaven. Twee derde zegt zich zorgen te maken over de prijsstijgingen en meent de inflatie duidelijk in de portemonnee te merken.

Mochten de prijsstijgingen de komende tijd toenemen, dan overweegt 17 procent te emigreren.
Dat blijkt maandag uit een onderzoek van Motivaction onder 1232 mensen in opdracht van televisieprogramma Netwerk. Onder de noemer De Begroting van het Volk liet Netwerk aan de vooravond van Prinsjesdag nagaan hoe Nederlanders denken over 's lands financiën, de samenleving en de toekomst van het land.
Van de ondervraagden zegt 88 procent meer op de prijzen te gaan letten om het huishoudboekje op orde te houden. Als er moet worden bezuinigd gebeurt dat op dure kleding (49 procent), buiten de deur eten (45 procent) en vakanties (37 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.