Home

Achtergrond 277 x bekeken 3 reacties

Melaminecrisis gaat aan Nederlandse zuivel voorbij

De melamineverontreiniging van zuivelproducten in China is geen reden voor maatregelen in Nederland.

Vanuit China komen geen melkproducten naar Nederland. Het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel ziet geen reden om op melamine te controleren. Daarbij is er volgens de Voedsel en Waren Autoriteit momenteel geen Chinees zuivelbedrijf dat voldoet aan de Europese toelatingseisen om zuivel te mogen exporteren naar Europa.

Melamine is een giftige reukloze en smaakloze stof die de gemeten eiwitgehalten in zuivel verhoogt, zonder dat er ook feitelijk meer eiwit in zit. De stof wordt gebruikt bij de productie op zich onschuldige kunststoffen. De Chinese overheid controleert zuivel en diervoeders op de aanwezigheid van deze stof. In de melk van de drie grootste zuivelbedrijven in China is melamine aangetroffen. Een Chinees zuivelbedrijf heeft opdracht gekregen al zijn producten als melk, ijs en yoghurt uit de schappen te halen. In acht van de dertig geteste producten zat melamine.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  C. Bone

  Maar je haalt er wel de meeste olympische medailles mee!

 • no-profile-image

  Olde

  Giftig speelgoed, ontbrandende huishoudapparatuur, veel milieuvervuiling, Tibetanen-genocide, en nu giftige melk met tientallen doden als gevolg van de grootste 3 melkbedrijven van China nog wel.
  WTO-verdrag?
  Alles wat nu uit China komt is nog van slechte kwaliteit, die garantie geef ik u er op.

 • no-profile-image

  H.

  Tja, als het het eiwit-gehalte verhoogd terwijl er feitelijk geen eiwit aanwezig is, wie doen dat? Dat zijn de melkveehouders dus, ik neem aan dat ze uitbetaald worden op de gehaltes in de melk, dus een hoger eiwitgehalte levert grof geld op...
  Ik gok dat de overheid hier niet meer aan kan doen dan de zuivelaars verplicht controle te laten uitvoeren, en natuurlijk die boeren de straffen... (china kennende zal het wel doodstraf worden)

Of registreer je om te kunnen reageren.