Home

Achtergrond 287 x bekeken 1 reactie

'Melamine-schandaal flinke deuk voor imago zuivel in China'

Het melamine-schandaal in China veroorzaakt een ontzettende deuk in het vertrouwen dat Chinese consumenten hebben in zuivel.

Het kan er voor zorgen dat de zuivelconsumptie in China stagneert of trager groeit.

Dit zei Rabo-expert Mark Voorbergen op een bijeenkomst in Wageningen. De Chinese burgers hebben naar zijn zeggen jarenlang van de overheid te horen gekregen dat het goed is om meer zuivelproducten te consumeren. Nu echter blijkt dat die zuivel niet altijd betrouwbaar en zelfs giftig kan zijn. Ook door nalatigheid van diezelfde overheid. Dat veroorzaakt een enorme schok bij de Chinese consumenten.

Zeker de Chinese zuivelbedrijven zullen de gevolgen hiervan ondervinden. Voor buitenlandse bedrijven, zoals Friesland Foods, schept het
mogelijk juist extra kansen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  jansen

  Geen gevaar voor de gezondheid
  De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bevestigt in Radio Kassa dat de bedrijven in Nederland die snoep importeren waarin melamine is verwerkt, per direct alle snoepjes uit de winkel gaan halen. Volgens woordvoerder Hans Jeuring is er geen gevaar voor de gezondheid, omdat er in één snoepje maar heel weinig (maximaal 2 milligram) melamine zit.
  Bron Vara Kassa.

  Gewoon doorliegen meneer jeuring. Dat zijn wew wel gewend. Zelf zal je die rotzooi niet vreten. Ook in dit land wordt gerotzooid met eten. Ik heb alle chinese troep, nassie, bamie, noedels, koek enz. in de grijze zak gegooid en koop het NOOOIT meer. Je eigen kind zal het maar binnenkrijgen, schooiers.

Of registreer je om te kunnen reageren.