Home

Achtergrond 159 x bekeken

Meer kinderen gebruikt voor zelfmoordaanslagen

Radicaalislamitische opstandelingen zetten steeds meer kinderen in bij zelfmoordaanslagen.

Hoewel cijfers ontbreken, is volgens de Verenigde Naties sprake van een snelle stijging in onder meer Irak en Afghanistan.

Behalve voor aanslagen, worden kinderen ook gemobiliseerd voor politieke en militaire activiteiten, stelde de speciale gezant van de VN voor kinderen in bewapende conflicten, Radhika Coomarawamy. Zij presenteerde dinsdag in Genève een rapport over de misstanden.

Zeker 1900 minderjarigen worden in militaire gevangenissen vastgehouden, onder wie duizend door de Iraakse strijdkrachten. Het Amerikaanse leger sloot vijfhonderd kinderen op. Vierhonderd kinderen zitten onder Israëlisch toezicht vast in Israël en Palestijns gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.