Home

Achtergrond 197 x bekeken

Man voor de klas beter voor jongens

Als jongens op de basisschool een man als leraar hebben, doen ze het beter tijdens hun opleiding.

Dat berichtte de Britse krant The Independent vandaag.

Een onderzoek onder duizend Britse mannen heeft uitgewezen, dat bijna de helft hun leraar van de basisschool als de persoon met de meeste invloed op hun studietijd ziet. Ook zei 35 procent, dat een mannelijke leraar hen uitdaagde hard te werken op school. Van de respondenten heeft 22 procent meer zelfvertrouwen gekregen door een man voor de klas.

Volgens psychologen is in een maatschappij waarin steeds meer alleenstaande moeders voor kinderen zorgen, de leraar vaak het enige mannelijke rolmodel. Momenteel is echter maar 13 procent van de leraren op Britse basisscholen een man.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.