Home

Achtergrond 164 x bekeken 3 reacties

LTO tegen plan voor bedrijven bij Ridderkerk

LTO Noord Glaskracht is fel tegen het plan om het glastuinbouwgebied in Nieuw Reijerwaard, gemeente Ridderkerk, om te vormen tot bedrijventerrein.

De belangenorganisatie zet vraagtekens bij het nut en de noodzaak van het plan. Op dit moment is sprake van duurzame glastuinbouw in de polder; een kleine 40 glastuinbouwbedrijven met circa 90 hectare glas. Volgens LTO is het gebied goed ingericht voor toekomstige glastuinbouw.

Op 30 september wordt het voorstel van het plan voor omvorming besproken in de raadscommissie van Ridderkerk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ben benieuwd hoe dit afloopt, zou LTO weer met de staart tussen de benen afdruipen zoals gewoonlijk?

 • no-profile-image

  anne

  en wie komt er dan op voor de belangen bij de gemeente en provincie ? volgens mij reageer jij maar lukraak

 • no-profile-image

  IK

  Als voormalig inwoner van Ridderkerk ben ik bang dat Melkveehouder wel eens gelijk kan krijgen. Maar niet omdat LTO mogelijk afdruipt, maar omdat ik weet wat voor types er in de raad zitten. Deze raad bevat mensen die liever hun eigen bevolking zien vertrekken ten gunste van grote bedrijven en rijke mensen die zonodig een villaatje bij de stad willen hebben. De grootste voorstander van dit plan heeft de wel zeer toepasselijke naam Den Boef. Dit is slechts de volgende stap in hun plannen om Ridderkerk om te bouwen naar een exclusiviteit voor de regio. En nu de Staat ze het op een presenteerblaadje geeft, zullen ze de kans beslist niet laten lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.