Home

Achtergrond 212 x bekeken

LEI: saldo houders leghennen duikt onder de nullijn

De leghennensector is in het tweede kwartaal van dit jaar diep in de rode cijfers gedoken.

Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van het landbouweconomisch instituut LEI. Het saldo op een gemiddeld bedrijf met 45.000 leghennen onder de nullijn gezakt. Rekening houdend met de niet toegerekende kosten komt het inkomen van een gemiddeld legpluimveebedrijf diep in het rood uit.

De belangrijkste oorzaak ligt in de gestegen voerkosten. Die zorgen in alle dierlijke sectoren dat de saldo’s ten opzichte van het zelfde kwartaal vorig jaar zijn gedaald. Naast de legpluimveesector zijn de problemen ook groot in de zeugenhouderij. In deze sector liggen de bedrijfsinkomens al sinds het tweede kwartaal van 2007 negatief.

Of registreer je om te kunnen reageren.