Home

Achtergrond 268 x bekeken

Kwaliteit Nederlandse wijn gaat vooruit

De kwaliteit van de Nederlandse wijnen wordt steeds beter. Dat blijkt uit de Nationale Wijnkeuring 2008. De keuringscommissie reikte dit jaar 39 medailles uit aan Nederlandse wijngaarden, vorig jaar waren dat er zeventien.

De wijnkeuring wordt jaarlijks georganiseerd door het Wijngaardeniersgilde en het Wijninstituut Nederland.
Wijnhoeve de Houterd uit Schijndel kwam dit jaar als beste uit de bus in de categorie rode wijnen. Het Betuws Wijndomein uit Erichem maakte de beste witte wijn en De Reestlandhoeve uit Balkbrug de smakelijkste Nederlandse rosé.

De prijzen werden zondag uitgereikt op kasteel Groeneveld in Baarn. Aan de keuring deden 43 wijngaarden mee. Zij leverden 118 wijnen in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.