Home

Achtergrond 191 x bekeken 3 reacties

Koopmelk richting €20

Koopmelk is deze week weer fors goedkoper geworden. De prijs ging met drie kwartjes omlaag en kwam uit op €23.
De prijsdaling wordt veroorzaakt door een zeer matige vraag. Accountants adviseren melkveehouders om niet te kopen, omdat ze het geld er bij de deze prijzen niet uitkrijgen. Verkopers doen, 2007 indachtig, voorzichtig water bij de wijn. Zij doen liever zaken voor €23 dan voor de lage prijzen van vorig jaar.

De quotumprijs gaat de komende weken verder zakken. Een prijs van €20 is niet ondenkbaar. Zeker niet als het quotumaanbod blijft stijgen en de melkprijzen maandelijks naar beneden blijven gaan.

Leasemelk werd vorige week ook iets goedkoper. Gemiddeld ging er een stuiver van de prijs af. Dat leverde een notering van €4,80 op.

Prognose:

prijzen dalen verder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Slimme ondernemer

  Melkquotum kopen is ook het domste wat je kunt doen op dit moment. Goeie zaak dat steeds meer veehouders dit inzien.

  Maar wie echt meent dat ie kopen moet die moet maar zien. Zelf koop ik al jaren geen melkquotum meer en houd elk jaar meer geld over om lekker van te leven. Schaalvergroting is met deze prijzen echt geen garantie voor continuiteit van het bedrijf!

 • no-profile-image

  veehouder

  Of quotum kopen dom is laat ik in de midden. Maar de alsmaar luider wordende waarschuwingen dat de vaste lasten menige ondernemer gaat nekken zegt genoeg.
  Een buffer opbouwen voor slechte tijden is ook ondernemen.

 • no-profile-image

  MANNES LOHUIS

  Nog even geduld en dan kost het quotum niks meer, en dan geven we de verkopende partij fatsoenshalve een doos sigaren en een krat bier , en wordt het qoutum voor niks over geschreven.

Of registreer je om te kunnen reageren.