Home

Achtergrond 227 x bekeken

Kofi Annan trekt volle zalen in Wageningen

Voormalig VN-baas Kofi Annan trok vandaag volle zalen in Wageningen, waar hij het academische jaar van Wageningen Universiteit opende.

In de schouwburg sprak Annan bijna achthonderd genodigden toe. Eerder debatteerde hij op de universiteit met driehonderd studenten.

De vorige secretaris-generaal van de Verenigde Naties is twee dagen in Nederland. Vanochtend sprak de Ghanees, die in 2001 samen met de VN de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst nam, kort met premier Balkenende. Maandagavond is Annan te gast bij koningin Beatrix en dinsdag bezoekt hij telers in het Westland.

Annan zet zich sinds zijn vertrek bij de VN in 2006 vooral in voor de bestrijding van honger in Afrika. In zijn toespraak schetste Annan de problemen waarmee Afrika kampt. Goed landbouwonderwijs is essentieel om het continent vooruit te helpen, zei de voormalige VN-baas.
Op de universiteit had Annan had een besloten discussie met studenten. Daarvoor was veel belangstelling, stelt een woordvoerder van de universiteit.

"Kofi Annan is een charismatische man die zich inzet voor bestrijding van actuele problemen. Dat spreekt studenten aan.'' Annan prees de onderwijsinstelling in Wageningen als een van de beste ter wereld. Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van de universiteit merkte op dat het aantal studenten dat zich jaarlijks inschrijft in Wageningen, in twee jaar tijd met de helft is gegroeid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.