Home

Achtergrond 335 x bekeken 1 reactie

Kiwibes doorbraak Belgische fruitteelt

De kiwibes is de nieuwe troef in het zachfruitassortiment van fruitveiling Profruco.

Het is een volledig nieuw fruitras ontwikkeld en geteeld in Vlaanderen door de coöperatieve ProFruCo, in samenwerking met de Hogeschool Gent, departement Biowetenschappen en met steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

De fruitveiling presenteert het fruit volgende week en noemt het in het persbericht een doorbraak en verbreding van de fruitteelt in België. Het bericht spreekt over een open nieuw ras, zonder exclusiviteit. Mogelijk is de teelt in de toekomst een rendementsimpuls, stelt de veiling.

Eén reactie

  • no-profile-image

    arco van de water

    Goede morgen. Ik heb het bericht gelezen over de kiwibes.ik zou graag wat meer informatie daarover hebben of adressen om aan meer informatie te komen. m.vr. gr Arco van de water

Of registreer je om te kunnen reageren.